5 tips för en stressfri jul

GreatBeing blogg: 5 tips för en stressfri jul

Vi närmar oss den helg där kvinnor fortfarande bär största ansvaret. Kanske är det dags för oss kvinnor att ifrågasätta vad vi håller på med? Det kan ju bara fortsätta så länge vi fortsätter, eller hur? Och det är likaså bara vi själva som kan sluta med det vi själva gör.
 
Men vad ska de andra säga? Och jag VILL ju ha en fin jul med allt som hör till! 
 
Jag förstår allt det. Men om det innebär så mycket stress att du inte hinner njuta av det? När du är så upptagen med att fixa allt, så du knappt hinner se de övriga? Låt oss vara ärliga: Önskan och verklighet går sällan hand i hand för kvinnan på julafton.
 

  • Sänk ribban. Tänk efter FÖRE vad DU absolut inte vill vara utan. Om någon annan har fler önskemål så är det fritt fram för dem att fixa det. Och det kan du säga på ett vänligt sätt.
  • Bannlys ordet ”måste”. Kan du inte säga ”jag vill” istället, så släpp saken i fråga.
  • Håll bara på de traditioner som du mår bra av. Vi gillar traditioner därför att vi tycker om det vi känner igen. Men ALLT behöver inte finnas med för att vi ska vara nöjda. Det är bara en fråga om attityd: Vill jag se det som saknas, eller vill jag se det som finns med? Välj det som du mår bäst av.
  • Lägg in pauser i din planering – och ta dem.
  • Börja dagen med några minuters meditation för dig själv. Sätt tonen för dagen, tänk på allt du har att vara tacksam över – och som kommer att finnas kvar i morgon, oavsett vad du gör eller inte gör idag. Skaffa perspektiv. Vad är viktigt, egentligen?  

 
DU är viktig. Ta hand om HELA dig och ha en GOD JUL!
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Bloggarkiv

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Länkar

Etikettmoln