Min första 180-gradare

GreatBeing Blogg: Min första 180-gradare

Det är nyårsafton, klockan slår för det nya året. Jag står i barnens rum, tittar ut genom fönstret, lyssnar på deras lugna andetag. Där ute fylls himlen av sprakande fyrverkerier, jag älskar att se dem. 
 
Jag brukar aldrig ge några nyårslöften, men brukar göra en avstämning. Se tillbaka på året, vad det har innehållit och vad det har gett. Den här kvällen vid fönstret, ställer jag mig den vanliga frågan: Vad har det här året gett mig? Svaret skakar om mig, och jag känner tårarna komma och sakta rinna ner över mina kinder. 
 
För första gången ger jag mig själv ett nyårslöfte. Nästa nyårsafton ska svaret på frågan vara ett annat! Jag känner en beslutsamhet fylla hela mig, och med den kommer en kraft som jag inte visste att jag hade.
 
För att uppfylla löftet till mig själv, behövde jag omvärdera en av mina största principer. Jag behövde ta ställning till om jag skulle klara av trycket utifrån, samvetet inifrån, rädslorna som den förlorade tryggheten skulle väcka. Men det fanns ingen återvändo.
 
Jag visste att ingenting av det skulle vara större än känslan av uppgivenhet och sorg vid nästa nyårsafton – om jag svek mig själv nu. Jag intalade mig att när jag kommer ut på andra sidan, kommer allt att bli bra, alla kommer att förstå. 
 
Varje gång jag tvekade eller var nära att ge upp, tog jag några djupa andetag. Föreställde mig hur det skulle vara och kännas när jag kommit i mål. Med hjälp av det orkade jag ta nästa steg. Och nästa, och nästa… Ett steg i taget, det är allt som behövs, du kan klara det här. Kom igen Susanne.
 
Nu, ett antal år senare, så har jag facit. Det gick bra. Jag kom ut starkare på andra sidan. Stolt över att jag stod upp för mig själv, att jag tog hand om mig. Så att jag orkar finnas för mina nära och kära, och förhoppningsvis vara en god förebild för dem.
 
Och jag vet att jag aldrig mer kommer att behöva höra det svaret igen: Ingenting.

//Susanne


PS! Inom kort släpper vi vår nya e-kurs Vägen till frihet. För dig som vill stå upp för dig själv, ta hand om dig själv och komma ut starkare på andra sidan. Du är välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev så berättar vi när kursen finns tillgänglig.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln