Till dig som längtar efter mer frihet

GreatBeing Blogg: Till dig som längtar efter mer frihet

Känns tillvaron ibland för snäv? Vi vänder ut och in på oss själva för att passa in, vara ”rätt” och hänga med. Vi kämpar många gånger för att göra oss förstådda, förklara vad vi menar och försvara oss. 
 
Men inget av det här, gör oss fria.
 
Det finns bara en väg dit.
Det är inåt. Friheten finns bortom de begränsningar som vi har lagt upp för oss själva. Den har ingenting med andra människor att göra alls. 
 
Vi behöver se på våra gamla mönster, allt vi gör bara av gammal vana, ofta omedvetet. Vi plockar upp idéer och föreställningar tidigt, och de hänger med ända tills vi gör ett nytt val. 
 
Idéer och föreställningar som ligger till grund för vad vi tror att vi kan och inte kan. De ligger bakom våra åsikter, som vi ibland till och med strider för utan att någonsin ha tagit ställning till. 
 
De är grunden till våra rädslor. Rädslan för att inte vara tillräcklig, bra nog, accepterad. Det är inte rädslan i sig, som håller oss borta från det vi vill ha. Det är vår brist på självkärlek, uppfattningen att vi inte är värda, värdiga, eller har rätt till det vi önskar, som hindrar oss att nå dit.
 
Här är vägen:
 

  • Acceptans att du är ok, precis som du är. Och det är du! 
  • Inse att alla har sina åsikter, och har rätt till dem. Men det betyder inte nödvändigtvis att de är ”sanna”, eller att du behöver göra dem till dina.
  • Ödmjukhet att förstå att vi aldrig vet vad som ligger bakom andras göranden och låtanden. Liksom andra inte kan ha koll på dig och ditt. 
  • Bli medveten om att försvar aldrig kan leda till något bra, och grundar sig enbart i en osäkerhet hos den som försvarar. 
  • Överseende och förlåtelse – främst med dig själv. Det finns bra sätt att komma dit.
  • Älska dig själv som om det gällde ditt liv – för det gör det.

 
När du lär känna dig själv och dina föreställningar, har du alla förutsättningar för ett liv i frihet. 
 
/Susanne
 
PS! Läs mer om vår e-kurs Vägen till frihetKursen som hjälper dig att släppa taget om allt som begränsar dig. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln