5 tecken på dålig kontakt med din inre vägledning

GreatBeing blogginlägg: 5 tecken på dålig kontakt med din inre vägledning

Använder du bara en bråkdel av din potential?
 
En effekt av den livsstil som vi människor har skapat, är att vi förlorat kontakten med vårt inre sanna jag. Platsen för våra djupaste värderingar, vår visdom och livskarta. Vi har alla en kärna där självkärlek, trygghet och tillit är det naturliga, självklara tillståndet. 
 
Hur kommer det sig att vi tappar kontakten med den?
Alldeles för ofta får hjärnan och tankarna styra helt och hållet, ofta utan att vi ens reflekterar över att det är så. Hjärnan arbetar utifrån tidigare inprogrammeringar och våra upplevda erfarenheter. Det vill säga gamla mönster och det som vi antog som sant redan i tidig ålder. 
 
Tecken på att du inte lyssnar till din inre vägledning: 

  •  Du har svårt att bestämma dig - Innerst inne har vi svaren vi söker, där vet vi.
  • Du har lätt att kritisera dig själv - Självkritik och dömande finns bara i våra tankar. 
  • Du är lättirriterad, och ofta på småsaker – Din kärna ser alltid en större bild, kan acceptera olikheter och det som råder.
  • Du är rädd eller oroar dig för allt och ingenting – Ditt inre lever här och nu. Bara i huvudet kan du vara i dåtid (där rädsla finns), eller i framtid (platsen för oro).
  • Du tvivlar på din egen förmåga – När du går från huvud till hjärta, vet du att allt är möjligt. Hinder och problem sjunker undan, lösningar visar sig istället.

 
Det finns många bra sätt att återknyta kontakten med ditt inre. Vinsten kan inte värderas högt nog. Livet blir så mycket lättare när vi har tillgång till hela kroppens visdom. Ta tillbaka bestämmanderätten över dig själv, och låt hjärnan jobba åt dig, så som det är tänkt.
 
Sist men inte minst – Ditt inre är en oändlig källa av god självkänsla, din hjärna söker problem och kritiserar på autopilot.
 
Du är alltid ok och värd all kärlek!
/Susanne

Känner du att det är dags för dig att bli din egen bästa vän - igen? Ta hjälp av vår e-kurs Hitta dig själv - Tryggheten finns inuti.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln