5 steg som hjälper dig att hitta dig själv

GreatBeing blogginlägg: 5  steg som hjälper dig att hittat dig själv

Att lära känna sig själv bättre innebär en mängd fördelar. Vi blir tryggare, vet vad vi vill, slipper söka bekräftelse utifrån, gillar oss själva bättre m.m. 
 
För att kunna leva ett liv där vi känner oss tillfreds, behöver vi känna till och ledas av vår egen övertygelse, vårt sanna inre jag. Är du en av dem som har tappat kontakten med den delen av dig själv? Det är du i så fall inte ensam om.
 
Så här kan du hitta tillbaka:
 

  • Notera vad du tycker om och tycker mindre bra om i ditt liv. Gör mer av det du tycker om, och lyft även fram dina egna fördelar som du gillar. Det här gör att du öppnar upp för glädje och tacksamhet, som båda är genvägar till ditt inre.
  • Se över kraven du har på dig själv. Vad skulle du vara hjälpt av att tänka annorlunda om dig själv? De där tankarna som förminskar dig, får dig att må dåligt, känna dig oduglig, gör dig osäker och rädd. Alla har sina grejer, och alla vet vilka de är. Tro på dig själv, ditt inre gör alltid det!
  • Lyssna på din yttre och inre kommunikation. Istället för att ”få dig själv att tro på” något, är det bättre att försöka hitta platsen i dig själv, där du vet. Den övertygelse som du försöker ”göra”, den finns redan inom dig. Ditt jobb är att försöka ta dig förbi de begränsningar och hinder som finns i ditt huvud. Meditation är en bra metod för det. (Kolla vår gratiskurs om du vill komma igång med meditation.)
  • Sök upp peppande texter, se YouTubeklipp med bra budskap, läs böcker som lyfter. Programmera om hjärnan med sådant som du vill ska vara sant. Du kan inte övertyga, och du kan inte bara ta bort. Att byta ut, är det enda som funkar. Affirmera – och kom ihåg att ta med känslan!
  • Ta kontakt med ditt hjärta, eller magkänsla om det känns bättre. När du har en dålig dag, tvekar över något eller är självkritisk – fråga hjärtat vad det skulle ge för svar. Och lyssna på svaret, vilket ofta är det första som kommer till dig. 

 
Att hitta tillbaka hem till sig själv, är en förutsättning för att kunna leva ett liv i frihet. 
 
Där inne i vår kärna hittar vi också kärleken till oss själva. Där är självkritik, dömande och jämförande icke-frågor. Där vet vi att god självkänsla är vårt naturliga tillstånd. Ju oftare vi tar kontakt med vårt inre, desto starkare blir vi. Vi tror på oss själva och vår förmåga, och vågar ta för oss av livet på ett helt nytt sätt. 
 
/Susanne

PS! Vill du lära dig mer om och hitta dig själv? Ta en titt på vår senaste e-kurs Hitta dig själv - Tryggheten finns inuti.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln