Trädgårdsarbete som meditation

Blogginlägg från GreatBeing: Trädgårdsarbete som meditation

Allra först – du måste inte ha en egen trädgård för att utföra trädgårdsarbete. Det går lika bra med krukor, någon annans trädgård, sand på stranden, eller bara en härlig plats i naturen med jord, lera eller stenar som kan flyttas omkring. 
 
När du har hittat din plats, ta en liten stund att andas djupt. Känn att du andas in naturens krafter och släpper ut dina bekymmer och spänningar. Låt jorden ta hand om dem tillsammans med annan kompost som den bryter ner och transformerar.
 
Bli sedan medveten om din kontakt med jorden. Vår kropp består av samma grundämnen, vi pulserar i samma frekvens. Vi är ett med Moder Jord.
 
När du planterar, lägg med dina egna önskningar och drömmar i jorden. Se framför dig hur de börjar gro och växa tillsammans med fröet eller växten. Ge din inre och yttre potential omtanke, näring och vattna med kärlek.
 
Rensa ogräs och fokusera på hur fint det blir. Passa på att rensa även inuti – vad vill du göra dig av med? Vad behöver du inte längre? Att medvetet ”lyfta det ur dig” och överlämna till naturen, ger en tydlig signal till hela ditt system om vad du vill.
 
Försök att medvetet vara här och nu. Se detaljer, dofta, lyssna, känn. Ta en del i taget och gör den ordentligt, i stället för att försöka hinna med så mycket som möjligt. Så tränar du mindfulness och tankarna får svårare att tränga igenom och ”störa” dig.
 
Njut av det du gör medan du gör det, och fortsätt njuta långt efteråt av det du har gjort.
Uppskatta dig själv lika mycket som det som gror ur jorden.
 
/Susanne

Vill du veta mer om meditation - prova vår gratiskurs Fixa meditationen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln