Hur du slipper hamna i gamla hjulspår efter sommaren 

Blogginlägg från GreatBeing: Hur du slipper hamna i gamla hjulspår

Sommaren är över, hur blir det nu? För många av oss ser den här hösten annorlunda ut. Alla har inte längre ett jobb att gå till, eller arbetstider och uppgifter varierar från det vanliga. I den omvälvande och otrygga situation som vi har upplevt i år, är vi också många som har börjat fundera på vad som är viktigt i livet och vad vi egentligen vill.
 
Många har fått prova på att kliva ur den vanliga jobbstressen, och därmed kanske också blivit medveten om hur mycket vi faktiskt påverkas av den. Samtidigt har kanske den känslomässiga stressen ökat inför en oviss framtid med jobb och ekonomi. Det är lätt att bli hemmablind när allt bara rullar på, och vi ser inte själva hur vi jagar fram.
 
Det finns ett enkelt knep för att inte hamna i samma hjulspår igen. Allt som behövs är att du bestämmer dig, och att du är konsekvent.
 
Hur går det till?
På morgonen, när du just vaknat, tar du 5 minuter till att gå igenom dagen. Se framför dig hur du glider igenom varje moment med en glad och nöjd känsla i kroppen. Känslan är viktig!
 
Exempel:
Frukosten är god och din kropp tar alltid upp näringen från allt du äter. Barnen är på dagis i tid, glada och med allt de behöver ha med sig. Resan till jobbet går smidigt och du kliver in med ett lugn och hälsar glatt på dina kollegor. På förmiddagsmötet får du gehör för dina idéer och samarbetet fungerar perfekt. Personen du ska träffa kl 15 är supernöjd för allt du har hjälpt hen med, och du vet att det kommer att glädja dig under lång tid framöver. Resan hem och hämtningen på dagis går galant. Av kvällens göromål fixar du det du hinner på den tid du har satt av, resten tar du nästa gång. Du vet att det går bra och att du kommer att ha energi över när du släpper onödiga ’måsten’. 
 
På kvällen, just innan du ska sova, tar du 5 minuter igen. Känn in kroppen, från fötter till huvud. Känn tacksamhet över allt den gör för dig, utan att du behöver tänka på det. Om det gör ont någonstans, så skicka lite extra omtanke just dit. På samma sätt som du skulle när ett barn gjort sig illa. Avsluta med att andas djupt och lugnt in till ditt hjärta, känn den kärlek som finns där för dig och ta med den in i drömmen.
 
Att skaffa en ny vana kräver en insats från din sida. Kan du vara beslutsam och låta bli att övertalas av gamla tjatiga röster i huvudet under en månad, så kommer du att se resultat långt över dina förväntningar.
 
Ha en underbar dag!
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln