Träna upp din intuition

Blogginlägg från GreatBeing: Träna upp din intuition

Intuition är en medfödd talang - hos alla. Den är inte en förmåga som bara några få har. Att inte använda vår intuition, medför att vi tappar kontakten med vår inre visdom, och att vi kommer ännu längre bort från vårt naturliga ursprung. 
 
Generellt har intuition, det sjätte sinnet och magkänsla samma betydelse. Tekniskt beskrivs intuition som förmågan att bilda en omedelbar uppfattning, eller göra en direkt bedömning utan att ha tillgång till alla fakta, ofta utan resonemang och bortom logik. 
 
En annan beskrivning säger att det är ett inre vetande, utan inblandning av känslor och förnuft, och som inte kräver någon förklaring. Man vet något, utan att veta varför man vet det. 
 
Vad är viktigt vid träning av intuition?

  • Allra först behöver vi våga lita på den. Vi avfärdar den ofta och tror att det bara är något vi har ”hittat på”.  Ibland verkar den helt ologisk, och då kan vi också ha svårt att acceptera den. Vi behöver säga ok till den oftare.
  • Alla våra sinnen har svårt att nå fram när vi är starkt engagerade i emotioner eller tankeverksamhet. Det gäller också intuitionen, som vi har närmast till just när vi ska somna, eller har vaknat, när vi kör bil, promenerar eller liknande. Tankarna behöver stillna, likaså eventuella känslostormar.
  • Lyssna på det första som dyker upp, och ha ett öppet sinne. Intuitionen jobbar inte linjärt, och den använder bilder och symboler i stället för ord. Ju mer vi tränar, desto säkrare blir vi på att tolka ledtrådarna från vårt inre. 
  • Förvänta dig att intuitionen ska vägleda dig, och var uppmärksam på de subtila hintar som du får. Många av de bästa besluten kommer genom intuition. Om du är inställd på att ta emot så kommer du lättare att se det som förmedlas till dig.
  • Minns att intuitionen alltid känns bra, även om den för dig till eller från något. Den försöker aldrig övertyga dig, som rädslan gör. Den är lugn och bestämd, och kommer i små portioner.

 
Intuitionen är en del av oss som sträcker sig långt utanför vår fysiska kropp och dess fem sinnen. Med hjälp av den kan vi nå kunskap och kreativa lösningar, fatta bra beslut som håller i längden, och få vägledning i allt som vi ställs inför. Den är helt enkelt ovärderlig!
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln