Vart i hela världen är vi på väg?

Blogginlägg GreatBeing: Vart i hela världen är vi på väg?

Ingenting blir som förut. Alla områden – vetenskap, hälsa, ekonomi, miljö – genomgår en förändring. Människans medvetande når nya höjder.
Vad är det som händer?
 
Vi vet att allt har gått fort, men kan inte ana hur förändringens vind snabbt växer till orkanstyrka. Vare sig vi vill eller inte, så är det nya normala att ingenting är som det verkar vara. 
 
Det vi fick lära oss i skolan – och som eleverna fortfarande får lära sig – är många gånger saker som forskningen inte längre står bakom. Varför ändras inte skolböckerna? Kanske är det så att ingen vill stå för det nya, för vi vet att i morgon kanske det inte gäller längre. Kanske tror de som bestämmer, att gemene man inte klarar av att ta in det nya? För det är verkligen utanför allt som vi hittills har trott vara sant och riktigt. 
 
Det är inte längre en utopi att vi om 20 år har slutat använda fossila bränslen, och har hittat ett sätt att använda den outsinliga energikälla som finns inom räckhåll. Det är inte längre en utopi att mänskligheten vänder inåt och hittar nya värderingar som kommer att gynna var och en och hela vår omgivning.
 
Allra viktigast är att inte kämpa emot och hålla i det som varit, utan att försöka vara öppen och nyfiken. För att det nya ska få plats, behöver vi lämna utrymme genom att släppa taget om det gamla. 
 
Det enda som vi verkligen kan lita på, och som alltid kommer att finnas kvar, är vår inre vägledning. För att ta oss igenom den omställning som vi står inför, utan att tappa bort oss själva och utan att det ska bli alltför jobbigt, behöver vi återknyta kontakten med den trygga platsen inuti. Alla har den och alla kan.
 
Vi behöver bara vara den vi redan ÄR, krångligare är det inte. 
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln