Så ska vi sitta av en månad till… eller?

Blogginlägg från GreatBeing: Så ska vi sitta av en månad till... eller?

Ibland kan livet kännas för j..t tråkigt, kanske har du en sådan period just nu? Hur ska vi tackla den här situationen utan att tappa livsgnistan?
 
Till att börja med behöver vi kanske påminna oss om att vi inte råder över allt som händer. Bara att släppa känslan av att vilja ha det annorlunda, förbättrar vårt inre tillstånd. Att önska att saker och ting vore annorlunda än de är, kan bara leda till trötthet och olycklighet. 
 
Vad kan vi göra om vi har svårt att acceptera det som råder? 
Innan en enda vettig tanke kan ta form, behöver vi ha någorlunda lugn i kroppen. Andas långsamt in och ut genom näsan några gånger. Släpp ner axlar och käke.
 
Därefter kommer frågan varför. Varför har jag svårt att acceptera det som är? Nöj dig inte med det första svaret, det är troligen ett svar som hjärnan är inprogrammerad att hosta fram (ursäkta ordvalet). Fortsätt fråga varför, också på svaren som kommer,  gärna flera gånger. Då kommer du närmare sanningen vad det är som ligger bakom den motvilja du känner.
 
När du vet ditt varför, kan du avgöra om det är viktigt för dig eller inte. Kan du släppa det nu? Om inte, så följer nästa steg:

  • Ta fram papper och penna, skriv ner vad du faktiskt kan göra för att påverka din situation. Finns det något praktiskt du kan ta tag i? När vi gör något praktiskt så brukar jobbiga känslor kännas mindre jobbiga. 
  • Omger du dig med människor som lyfter eller sänker dig? Se till att de du tillbringar mest tid med, tänker och befinner sig på samma plan som du. Gallra i det du ser och hör på, försök få balans mellan det positiva och negativa.
  • Finns det någon teknik du kan lära dig för att släppa taget? Ta reda på vad som behövs för att du ska kunna gå vidare även i en tuff situation.
  • Behöver du hjälp för att lära dig att tänka annorlunda? Det är aldrig situationen, utan det vi tänker om den, som är vårt problem. Om du vill lära dig att hantera livet bättre, så ta reda på var du kan få den hjälp du behöver. 

 
Gör något kreativt: måla, handarbeta, snickra, baka, plantera en julgrupp, gör en visionboard med dina drömmar och börja affirmera (kom ihåg att ta med rätt känsla!). Renoverat, möblerat om och rensat kanske du har redan har hållit på med i ett halvår… 
 
Sist men inte minst – Naturen. Gå ut och känn friheten bland träden, ströva under en oändlig himmel. Ta fasta på allt som fortfarande är möjligt, istället för att tänka begränsning.
 
Vad som än pågår i ditt liv just nu, så är det ingenting som kan påverka ditt starka och obegränsade gudomliga inre. Det är alltid intakt, och alltid närvarande för dig.
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln