Logga ut och möt dig själv

Blogginlägg från GreatBeing: Logga ut och möt dig själv

Kanske behöver du också logga ut och möta dig själv en stund? Så här i slutet av året brukar jag ta chansen att boosta och berömma mig själv för allt jag faktiskt åstadkommit. Det kan ibland kännas som om en inte har ”gjort någonting”, men när vi ser närmare så finns det alltid en massa saker som dyker upp. Det är så oerhört viktigt för livsglädjen och självkänslan att vi uppmärksammar allt bra vi varit med om.
 
Jag brukar se tillbaka och uppmärksamma vad som varit bra, och vad som varit mindre bra. Eller kanske ska jag säga, vad som känts bra och mindre bra, eftersom det är känslan som visar om jag trivs eller inte. Jag tar fram papper, penna och kalender, och skriver ner allt som påverkat mig. Vad som lyft mig och vad jag kan lära mig något av. 
 
En sådan reflektion kan jag verkligen rekommendera. Det är lätt att ”bara köra på”, men vi kan inte skapa den tillvaro vi önskar utan att först bli medvetna om hur det verkligen ser ut där vi står nu. Vad har du gjort under året som är i linje med dina drömmar? Finns det något som fått dig på avvägar från dina delmål? I så fall vad kan du lära dig av det? 
 
När du gör din reflektion så tänk inte bara på t.ex. jobbprestationer. Ta också med:

  • familj och vänner 
  • fritid och nöjen
  • olika insatser – även om de kanske inte synts kan de ha förgyllt din eller någon annans dag.
  • gamla föreställningar som eventuellt har dykt upp under året och ställt till det för dig – kanske som du trodde var borta?
  • vad vill du bygga vidare på och stärka? 
  • vad är du redo att släppa taget om?
  • vilka egenskaper hos dig själv vill du lyfta fram mer och finns det någon som du vill låta sjunka tillbaka? Vi har alla egenskaper i oss och – med lite mod det erkänner jag – kan vi välja vilka egenskaper vi vill ska få ta störst plats.

All förändring börjar med medvetenhet och ett litet, litet steg i en annan riktning. Men du, gör ingen förändring därför att du känner att du borde eller måste. Bara förändringar som leder till ditt välmående och glädje är värt att lägga tid och energi på.

 
Nu tar jag en välförtjänt semester resten av året! Loggar ut från sociala medier och kopplar upp en intern linje till mitt inre. 
 
God Jul och Gott Nytt År – Vi ses 2021 som vi tillsammans gör till ett helt fantastiskt år!
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln