5 bra anledningar till personlig förändring

Blogginlägg från GreatBeing: 5 bra  anledningar till förändring

Eftersom förändring är en förutsättning för att växa som människa, längtar de flesta av oss efter den. Det är helt naturligt och om vi verkligen tänker efter så förstår vi att den förändring vi vill se, kommer inifrån oss själva. 
 
Samtidigt som vi vill ha förändring, spjärnar vi emot den. Uttrycket ’vi vet vad vi har, men inte vad vi får’ kommer ur vår rädsla för det okända. Det kostar mindre energi och kraft att göra det vi alltid har gjort, vi kan slå på autopiloten oftare. Det kända och vana ger en falsk känsla av trygghet som vi tror att vi inte klarar oss utan.
 
Varför förändring?
 

  1. Vi kan bli av med större delen av våra rädslor och därmed minska stressen i kroppen. Den tillvaro vi upplever varje dag, är helt och hållet vårt eget verk. Likaså den tillvaro vi upplever i morgon. 
  2. Bättre klara av att hantera situationer och personer utan problem. Vi lär känna oss själva bättre, därmed kan vi lättare se vad som är viktigt och inte. Saker och ting ’fastnar’ inte, vi tar inte åt oss, eller tar onödigt ansvar för andra.
  3. Öka känslan av inre trygghet. Samtidigt som vi växer som människa, får vi bättre tillgång till vår inre värld. Där finns inga frågetecken, utan vi vet vårt eget värde och vad vi vill. Det gör att vi står stadigare och går med säkrare steg.
  4. Genom personlig förändring kan vi påverka ALLT i en positiv riktning. Det som händer i världen är en konsekvens av vårt kollektiva beteende. Det är vi tillsammans som har skapat världen som den ser ut, vi kan inte längre skylla på andra.
  5. Vi kan göra egna val. 99 % av det vi gör, säger och tänker styrs av vårt undermedvetna. En naturlig del av förändring är nya insikter och ny medvetenhet. Utifrån dem kan vi sedan göra nya val vad vi vill göra, säga och tänka. Resultatet blir en helt ny tillvaro, dagar av jämförelse och osäkerhet blir istället meningsfulla och glädjerika.

 
Det finns säkert 1000 anledningar till, vilka kommer du själv på? Påminn dig om fördelarna för att våga kliva in i förändring, eller fortsätta förändras. Att börja är alltid det svåraste steget, låt inte motståndet ta över. Kom ihåg att förändring sker därför att du vill, inte för att du måste. Du är alltid ok precis som du är!
 
/Susanne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln