10 sätt att investera i dig själv
 

Blogginlägg från GreatBeing: 10 sätt att investera i dig själv

Det finns ingenting som slår en satsning i dig själv! Avkastningen är omätbar.
Att investera i sig själv är mer än att boosta självkänsla och självförtroende, även om de kanske är allra viktigast. När du lär känna dig själv på djupet så hittar du din enorma kraft, som klarar av alla utmaningar livet bjuder på.
 
Men det kan också handla om att engagera dig mer i familj och vänner, eller vara med och skapa ett bättre arbetsklimat. Allt som du gör för att investera i dig själv bidrar positivt till  god hälsa, mer glädje, känslor av tillfredsställelse och mening.
 
Du är den person som du ska dela hela ditt liv med. Den relationen är verkligen värd tid, respekt och ansträngning. Ge dig de bästa förutsättningarna för att ha kul och njuta av den!
 
Säkra investeringar:
 

  • Läs böcker och bloggar, lyssna till poddar och föredrag. Fortsätt lära dig nytt. Det ökar dina kunskaper, öppnar ditt sinne och håller dig ung.
  • Meditera. Det hjälper dig att varva ner, bli mer självmedveten, vara här och nu, hantera stress, och mycket mer.
  • Håll igång dina intressen, och skaffa gärna nya. Variation förnöjer och du får saker att prata med andra om.
  • Ta en paus med jämna mellanrum, andas och släpp ner axlarna. Ta hand om din kropp, så tar den hand om dig. Det enda som vi absolut inte vill vara utan är god hälsa.
  • Skaffa ett bollplank att spåna tillsammans med. Någon som pushar och peppar dig dit du vill. Unna dig en mentor eller jobbcoach.
  • Se över din ekonomi, ta reda på var dina pengar går och gör en budget. Toppenbra hjälp finns här: Över till annat
  • Ta vara på din tid. Kolla upp var du har dina tidstjuvar och rensa bort dem.
  • Visa dig själv omtanke. Ta en massage, en skogspromenad, delta på retreat eller något annat som jordar och fyller på dig.
  • Hitta en metod som hjälper dig att rensa i din inre dialog. Det du säger till dig själv, kan du aldrig stänga öronen för.
  • Använd din kreativitet. Det finns ingenting mer livgivande och närande än att skapa, och det kan du göra på tusen olika sätt.

 
Sömn, motion, mat och vatten – självklara grejer som ofta får för lite uppmärksamhet. Känns det övermäktigt så börja med EN sak. Ingenting och ingen annan, är mer värd att investera i än du själv.
Du är viktig och värdefull!
 
/Susanne
 
Gratiskurs Fixa meditationen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln