Lämna oro och fånga stillheten mellan tankarna

Blogginlägg från GreatBeing: Lämna oro och fånga stillheten mellan tankarna

Om vi inte är medvetna om våra tankar, blir vi deras fånge. Vi är så identifierade med våra tankar, så vi tror att världen och vi själva, är varken mer eller mindre än vad de visar. Vår bild av verkligheten är helt och hållet skapad av våra egna tankar. 

Människan kan starta stressrespons med blotta tanken, och vi kan göra den hur hemsk som helst! Kroppen kan inte skilja på verklighet och fantasi, utan tror att den är där.
 
Det finns ett medvetande bortom tankarna. Det är det som lyssnar. När vi ser på något, är det bara tyst i 2 - 3 sek. innan tankarna säger något om saken. En tanke kan ta över helt, sedan ser vi hela världen genom denna tanke. Om vi t.ex. är arg på någon, så färgas allt av det.
 
När vi desidentifierar oss från tankarna, så förstår vi att vi är mycket mer än tankar. Vi HAR tankar, men vi ÄR inte tankarna. Tanken låtsas vara viktig, men när vi genomskådat den kan vi bara vända vår uppmärksamhet åt ett annat håll. Det är ett medvetet val, och helt genomförbart. När vi vänder oss bort ifrån tanken så dör den ut.
 
Andas. Ta din medvetna uppmärksamhet till din fysiska kropp. Näringen till tanken klipps och den sjunker undan. Om den försöker fånga dig igen, så klipp igen. Försök inte trycka undan tanken – det ger den näring - utan byt bara fokus till något annat.
 
På det här sättet förlorar hjärnan och sinnet sin möjlighet att göra dig olycklig, orolig eller obekväm. Ditt tillstånd kommer inte från dina omständigheter, det kommer från historien tankarna berättar om omständigheterna.
 
Med en tanke kan följa lidande av olika slag. Utan tanken är det ofta bra. Just nu i stunden.
 
/Susanne
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln