Vägen till ett Förlåt

Blogginlägg från GreatBeing: Vägen till ett Förlåt

Jag känner mig sårad. Eller, jag skäms över det jag gjorde. Alla bär vi på minnen där ett förlåt saknades.
 
Varje uteblivet förlåt som vi tycker att vi borde ha fått, eller gett, sitter som en klump inom oss. Det binder oss till det förflutna och vi har svårt att släppa taget och gå vidare. Det inskränker på vår frihet och livsglädje.
Å andra sidan, varje förlåt som vi kan åstadkomma ger frihet, och läker oss på djupet.

Att förlåta är INTE att säga ok till vad som helst, det handlar om en acceptans av det som sker inom dig. Det betyder att du bestämmer dig för att du och ditt välbefinnande är viktigare än det som hände. Och det är du verkligen!
 
Det fina är att förlåtelse kan ske på ett icke-fysiskt plan. Det betyder att du kan ge dig själv det, och att det kan ges även om avståndet är stort eller om personen inte längre finns hos oss.
 
Sätt att förlåta

  • Föreställ dig situationen och se hur den istället slutar med det förlåt som saknades. Hjärnan kan inte skilja på verklighet och fantasi, inte heller på igår och idag
  • Tänd ett ljus, andas och ge det förlåt som behövs. Känn att du kan ge ett förlåt till det som är sårat inom dig, det kan du. Om det behövs, så känn också hur du förlåter dig själv.
  • Kontemplera. Känn efter vad den här saken gör med dig. Är det värt att hålla fast vid?
  • Försök se situationen utifrån. Vad hade din själ eller ditt högre jag, gett dig för råd?
  • Berätta om händelsen för någon som du känner dig trygg med. Personen ska inte säga något, bara lyssna. Berätta samma sak flera gånger. Du flyttar då händelsen från ditt inre till ditt yttre, och den tappar greppet om dig.
  • Ho´oponopono. En enkel men kraftfull försoningsprocess från Hawaii.
  • Lyssna till en guidad meditation. Lär dig förlåta och bli fri

 
När vi insett att allt som någon gör handlar om den personen och inte om oss... när vi vet att alla gör sitt bästa... när vi tar ansvar för våra egna reaktioner och känslor... Det är dagen när tar vi hand om oss själva och varandra i stället för att reagera eller utåtagera…
…dagen då förlåt inte längre behövs…
 
Kom ihåg – Du är alltid ok och alltid älskad❣️

 /Susanne

Fler bloggar:
Varför är det så svårt att släppa taget?
Sluta älta – så här får du frid i tanken.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln