BLOGG

Mellan himmel och jord

Den här bloggen kommer troligen att handla om allt mellan himmel och jord – för sådan är jag.
 
Men tanken är att du ska kunna hitta något i varje inlägg. Något som roar dig, väcker en fråga, eller svarar på en. Inte så att jag har dina svar, men kanske texten hjälper dig att nå fram dit själv?
 
Ta ingenting som sant – men avfärda heller ingenting utan vidare. Ta ställning. På så sätt får du ännu bättre koll på dina värderingar, och vad du kan stå för. Det gör dig mycket tryggare i dig själv.
 
Känn dig fri att skriva till oss, om vad som helst som dyker upp. Vi gillar det!

Bolgginlägg från GreatBeing: Vem är du?

Vi tror att vi vet ganska säkert vem vi är. Men gör vi det?
 
Om någon ställer frågan svarar vi ofta med namn, yrkestitel, föräldraroll osv. Eller helt enkelt jag är JAG. Känslan är säker, men är medvetenheten där?
 
Vi är inte vårt namn, det har givits oss. Vi är inte våra olika roller i familj och samhälle, det är saker vi gör. Personer och uppgifter vi har ansvar för, men vi ÄR inte något av det.
 
Vi är inte vår kropp, våra tankar eller känslor. Vi HAR en kropp, tankar och känslor, men vi är mycket mer än det. Vem är det som observerar tankarna? Vem är det som kan ana vad som ska hända? Varifrån kommer styrkan, tilliten och kraften i de stunder när det verkligen gäller?
 
Inne i djupet av dig finns din grundessens. Det du kom hit med, och det du är när du lämnar här. Den kärnan finns i alla, kan inte försvinna eller tas bort – men kan glömmas att vi har… och det är det många som upplever.
 
Det tar sig uttryck i ensamhet, separationskänslor, vilsenhet, osäkerhet, låg självkänsla, otålighet, sorg… och tusen till. Allt det kan lindras, till och med försvinna, när vi kommer ihåg vem vi är. Är det värt jobbet? ABSOLUT!
 
Om jag inte är _______ vem är jag då? Ställ dig frågan, öppna dina sinnen, var stilla och lyssna inåt, känn efter, ta emot.
 
Ditt äkta jag längtar efter dig❣️
 
/Susanne
 
Här finns en meditation till hjälp Kom ihåg vem du är

Blogginlägg från GreatBeing: Utmana ditt tänkande om vad som är fel och slipp smärta

Fel är en idé om något som inte ’får finnas till’ av någon anledning. Något som går emot vår vilja om hur det ska vara t.ex. Fel används enbart av den, de eller det (t.ex. vårt ego), som vill bestämma. Men, kan något i naturens enorma mångfald någonsin vara fel? Tänk efter igen.  
 
Fel leder till:
att Skuld läggs på den som gör eller är något som faller utanför hur vi anser att en ’ska göra och vara’.
vi Skäms över det som vi tycker är fel hos oss själva, och det vi tror att andra tycker är fel med oss.
Straff från båda håll (självplågeri är också en typ av straff).
 
För att människan ska bli av med skuld och skam behöver vi se att fel aldrig kan vara hugget i sten. Byt ut ordet fel mot han/hon gör illa sig själv (jag gör illa mig själv), så blir det sant och samtidigt begripligt.
 
Är frågan vi bör ställa oss, VARFÖR någon gör illa sig själv? Den frågan väcker empati och medmänsklighet i stället för förakt och utanförskap. Det första gynnas alla av. Det andra skadas ALLA av.
 
Hur släppa tankar om rätt och fel?
 
Sätt dig en stund för dig själv, andas och slappna av, känn in och lyssna. Om du vill kan du ta hjälp av nedanstående frågor, som bara är förslag. Jag kan självklart inte heller säga vad som är rätt och fel – ännu mindre vad som är det för dig
 

 • Vad vet jag/vi alla – egentligen? Varifrån kommer den kunskapen? Har det alltid funnits, eller har den förändrats? Kan den ändras igen? Vad, vem eller vilka bestämmer det?
 • Är det mina åsikter eller har jag ’ärvt’ dem, och vill jag ha dem kvar?
 • Det jag tycker är fel, tycker alla lika om det? Vad är det som gör att jag tror att den ena eller den andra åsikten är den rätta?
 • Det finns saker som är ’rätt och fel’ därför att det är bekvämt för vissa, eller för att det kan ge makt? Är jag ok med det? Vad kan jag göra för att släppa det jag inte kan påverka?
 • Hur öppensinnad och nyfiken kan jag vara om jag sitter fast i vad jag anser är fel?
 • Vi kan aldrig sätta oss in i någon annans verklighet, känslor och upplevelser. Hur kan jag påminna mig om det varje gång jag tycker någon är eller gör fel?
 • Vad kan jag vinna, och/eller förlora, på att någon annan har fel? Finns det behov hos mig av att bli sedd och hörd, som jag behöver ta hand om för att bli hel?
 • Vilka tekniker kan jag använda för att stå stadigt när jag själv känner mig ifrågasatt eller ’fel’.
 • Hur mycket är jag villig att jobba med de mönster jag har att döma mig själv och andra? Hur skulle jag må om jag blev av med dem?
 • Kan jag släppa tanken om ’fel’? Vill jag det?
 • Vem skulle jag vara utan den rädsla som följer med tanken att vara eller göra fel? Hur skulle jag känna mig utan den? Hur skulle min tillvaro se ut då? Hur skulle det påverka min stress, mitt bemötande av andra, mina relationer, min självkänsla, min…

 
Kom ihåg att du alltid är ok precis som du är, och att du alltid är älskad❣️
/Susanne

Blogginlägg från GreatBeing: 10 sätt där vi ger bort vår kraft
Blogginlägg från GreatBeing: 10 sätt där vi ger bort vår kraft

Topp 10 hur vi ger bort vår kraft.

 1. Jämför oss med andra.
 2. Fokus på problem i stället för lösningar.
 3. Rädsla. För vad som helst, även att ge och ta emot kärlek.
 4. Fäster oss vid småsaker.
 5. Tror att vi står i skuld till andra, samhället osv.
 6. Söker lyckan utanför oss själva, vilket blir en jakt utan slut.
 7. Tror att vissa parametrar behövs för att våga, göra, satsa. Och väntar på att dessa ska vara på plats innan vi agerar.
 8. Dålig självkänsla, självvärde.
 9. Frågar andra i stället för att lyssna på vår inre vägledning. Därefter behöver vi väga för och emot, är det rätt, bra, sant? Vårt inre, som pratar genom känslan och kroppen, vet.
 10. Glömmer bort att se vad vi har och känna tacksamhet inför det.

 

 • Träna på att vända din uppmärksamhet bort ifrån problem, jämförande och negativa tankar. Öva upp din intuition och börja lyssna mer på kroppen.
 • Andas, och tänk på sådant som du är tacksam över.
 • Undvik, så långt du kan, ord som måste, ska, bör, det går inte, jag kan inte. Använd istället vill, behöver, kanske, på väg, lär mig, hittar snart.

 
Din kraft är din och kan aldrig tas ifrån dig, den kan bara ges bort. Den finns inom dig och vill ge dig ork, mod och tillit.
/Susanne

Blogginlägg från GreatBeing: 5 sätt att släppa rädsla

Det är lätt att känna sig ensam, liten och kanske även maktlös, av många olika anledningar. Alla väcker rädsla hos oss. Om du visste hur STORT det är som går vid din sida, skulle rädsla vara en icke-fråga.

Det STORA jag talar om är kraften som omger oss, överallt och i varje stund. Kraften som bär kärleken, håller naturen och Moder Jord, som genomsyrar dig och mig. Vi är en del en den, den är en del av oss. Därför är ingen någonsin ensam, vi ingår i samma nätverk av naturens fantastiska uttryck.

Människan kommer aldrig att bli överlägsen den kraften, därför kan vi lägga vår tillit till den. När vi vänder oss inåt och tar kontakt med vår innersta essens, så har vi möjlighet att känna kraften och kärleken som ingenting kan ta ifrån oss. Det är då rädslan ersätts med frid.

Alla vet innerst inne vägen dit. Vi behöver ’bara’ ta bort det som vi själva lagt i vägen. I vår inre källa finns allt vi behöver för att släppa taget om rädslan.
 
Här är mina fem favoriter:

 1. Andas. Stanna upp, ta några djupa andetag, visualisera hur du fylls av vitt ljus. Andas in och ut lika länge och genom näsan, gör gärna en kort paus mellan in- och utandning.
 2. Meditation. Behöver du hjälp att komma igång så pröva vår gratiskurs Fixa meditationen eller använd våra guidade meditationer på GreatBeing meditation
 3. Hjärtat. Lägg handen över, föreställ dig kärleken som finns där – hjärtat håller den Universella kärleken i oss alla – och skicka all din tacksamhet till det.
 4. Medveten tanke. Tänk på allt du redan har i livet att vara tacksam över, de fina möten och händelser du har fått uppleva. Vet att du kan klara av så mycket mer än du tror, att du med dina aktiva val och din vilja kan stärka dig på alla plan. För ditt medvetande till sådant som gör att du mår bra, du kan välja det i de allra flesta fall. Du bestämmer, inte dina tankar.
 5. Självkärlek. Gör allt du kan för att acceptera och älska dig själv. Börja där du är och ta det i små steg. Varje steg gör stor skillnad. Här finns hjälp om du behöver Självkärlek

Du är aldrig ensam. Hämta fram din tillit och lev i frid med dig själv och omvärlden.

/Susanne
 

Blogginlägg från GreatBeing: Lämna oro och fånga stillheten mellan tankarna

Om vi inte är medvetna om våra tankar, blir vi deras fånge. Vi är så identifierade med våra tankar, så vi tror att världen och vi själva, är varken mer eller mindre än vad de visar. Vår bild av verkligheten är helt och hållet skapad av våra egna tankar. 

Människan kan starta stressrespons med blotta tanken, och vi kan göra den hur hemsk som helst! Kroppen kan inte skilja på verklighet och fantasi, utan tror att den är där.
 
Det finns ett medvetande bortom tankarna. Det är det som lyssnar. När vi ser på något, är det bara tyst i 2 - 3 sek. innan tankarna säger något om saken. En tanke kan ta över helt, sedan ser vi hela världen genom denna tanke. Om vi t.ex. är arg på någon, så färgas allt av det.
 
När vi desidentifierar oss från tankarna, så förstår vi att vi är mycket mer än tankar. Vi HAR tankar, men vi ÄR inte tankarna. Tanken låtsas vara viktig, men när vi genomskådat den kan vi bara vända vår uppmärksamhet åt ett annat håll. Det är ett medvetet val, och helt genomförbart. När vi vänder oss bort ifrån tanken så dör den ut.
 
Andas. Ta din medvetna uppmärksamhet till din fysiska kropp. Näringen till tanken klipps och den sjunker undan. Om den försöker fånga dig igen, så klipp igen. Försök inte trycka undan tanken – det ger den näring - utan byt bara fokus till något annat.
 
På det här sättet förlorar hjärnan och sinnet sin möjlighet att göra dig olycklig, orolig eller obekväm. Ditt tillstånd kommer inte från dina omständigheter, det kommer från historien tankarna berättar om omständigheterna.
 
Med en tanke kan följa lidande av olika slag. Utan tanken är det ofta bra. Just nu i stunden.
 
/Susanne
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter