av Susanne von Paykull

Ny bok av Susanne von Paykull: På andra sidan grinden

Bok, e-bok eller ljudbok - köp ditt exemplar i dag!

Elsa åker till Peru genom jobbet. Resan blir inte alls vad hon hade förväntat sig. Det som varit hennes fasta grund byts mot tvivel, för att så småningom övergå till klarhet.

Vad ville hon egentligen med sitt liv - jobb, familj, sig själv? Hennes övertygelser sätts på hårda prov, finns det mer än det hon kan se och ta på? Vad och vem ska hon tro på?

Långsamt börjar hon se ett större sammanhang, där målet är att hitta sin egen sanning - och att börja leva efter den.

En bok att växa av och med.

En bok kan roa, underhålla, väcka frågor och funderingar. Den kan vara med oss en stund - eller resten av livet.

Bokens huvudperson Elsa kommer till en punkt när hon börjar se saker i ett nytt ljus. Mycket av det hon trott på visar sig inte stämma med hennes inre sanning.

Öppna grinden tillsammans med Elsa och följ hennes resa, både den yttre och den inre. Vem vet, kanske öppnar du även din egen och kliver ut - eller in, på andra sidan.

Bok: På andra sidan grinden av Susanne von Paykull

Läs ett utdrag ur boken:

Hon var så pass omskakad att hon glömde sätta dit sitt namn, tryckte bara på ’skicka’ och väntade. Minuterna som följde kändes som timmar. Tyst stirrade hon på skärmen som om hon med sin vilja kunde få den att ta emot ett nytt meddelande från Indien. Är Internet segt där? Har han hunnit gå och lägga sig? Svara då! Till slut kom det.
 
- Han sa inget mer. Han sa att jag skulle hjälpa dig med dem. Du är väl ok? Ingen som bråkar med dig hoppas jag. ??
 
- Nejdå. Men hur sjutton kunde han veta om mina grannar?
 
- Elsa, det här är en väldigt speciell person. Jag förvånas inte längre av någonting när det gäller honom! Berättar mer när vi ses.
kram
 
- Ok. God natt, vi hörs på lördag.

 
Elsas hjärta bankade och huvudet gick i spinn. Hur är det möjligt? Är jag med om det här? Vem kan jag prata med? Måste prata med någon, annars kommer jag aldrig att kunna sova. Hon plockade fram Johannas kontaktuppgifter, skickade ett mess och frågade om hon fick ringa. Nu, lade hon till så att det skulle framgå hur viktigt det var. Johanna ringde själv direkt.
   ”Hej Elsa, hur är det?”
   ”Vet inte. Måste bara få prata med någon om något jättekonstigt, faktiskt helt osannolikt. Du är den enda jag vet som kan höra det här utan att skicka mig till doktorn.”

Läs hela boken som det passar dig.

Recensioner

"Jag har läst den och kommer att läsa den igen. Påminner mig mycket om min egen resa. Mycket tänkvärda ord, enkla att ta till sig och reflektera över."

"Kan verkligen rekommendera.
Läs den!"

Nu har jag läst din bok och den var superbra! Den innehöll ALLT! Jag gillade spänningen och beskrivningen av allt som hände, budskapen och insikterna och förstås romantiken som en prick över i:et.

"Boken växte medan jag läste. Den skildrar ett livsöde som jag tror många just nu kan känna igen sig i. Just nu, därför att den möter frågeställningar som har väckts i många av oss."

Författaren om boken

Bredvid mig när jag mediterar finns alltid papper och penna. En dag kom en berättelse, det som nu är det första kapitlet i boken.

Det gick några månader och berättelsen dök upp igen. Plockade fram datorn och förde över texten dit, och bara fortsatte skriva. Jag blev nyfiken och gjorde skrivandet till min meditation i några veckor. Elsa berättade och jag skrev, från början till slut. En lika spännande resa för mig, som för Elsa.

Det har hänt mycket de senaste 20 åren – och det går allt fortare – när det gäller existentiella frågor, utan religioners dogmer. Det kan vara svårt att sätta ord på det större sammanhang som människan söker, och i sitt djup vill känna sig som en del av. Elsa har just börjat den resan. Genom sin berättelse kan hon förhoppningsvis inspirera andra till att ta första, eller nästa steg på sin egen upptäcktsresa. Den där målet är att hitta sin egen sanning – och att våga leva utifrån den!

Vad tyckte du om boken? Skriv gärna till mig och berätta om din läsupplevelse!

Susanne von Paykull, GreatBeing - expert inom personlig utveckling

Jag började min egen resa för 30 år sedan. De senaste 15 åren har jag arbetat som samtalsterapeut och utbildare inom personlig utveckling. Utöver det och författandet är jag även producent av de utbildningar du finner här på GreatBeing.

Susanne von Paykull