av Susanne von Paykull

Ny bok av Susanne von Paykull: På andra sidan grinden

Bok, e-bok eller ljudbok - köp ditt exemplar i dag!

Elsa åker till Peru genom jobbet. Resan blir inte alls vad hon hade förväntat sig. Det som varit hennes fasta grund byts mot tvivel, för att så småningom övergå till klarhet.

Vad ville hon egentligen med sitt liv - jobb, familj, sig själv? Hennes övertygelser sätts på hårda prov, finns det mer än det hon kan se och ta på? Vad och vem ska hon tro på?

Långsamt börjar hon se ett större sammanhang, där målet är att hitta sin egen sanning - och att börja leva efter den.

En bok att växa av och med.

En bok kan roa, underhålla, väcka frågor och funderingar. Den kan vara med oss en stund - eller resten av livet.

Bokens huvudperson Elsa kommer till en punkt när hon börjar se saker i ett nytt ljus. Mycket av det hon trott på visar sig inte stämma med hennes inre sanning.

Öppna grinden tillsammans med Elsa och följ hennes resa, både den yttre och den inre. Vem vet, kanske öppnar du även din egen och kliver ut - eller in, på andra sidan.

Bok: På andra sidan grinden av Susanne von Paykull

Läs ett utdrag ur boken:

   ”Berätta för mig hur man kan behålla känslan av inre ro”, bad Elsa. Daro tittade på henne, sedan blundade han en lång stund innan han öppnade ögonen och såg på henne igen.
  
”Världsfred är ingen utopi, det är ett val”, inledde han. ”Det finns ingenting som säger att så ska det vara, eller så är det. Ett sådant påstående faller redan när du frågar person nummer två. Hur skulle människan kunna uppleva en värld i mångfald om något skulle vara fixerat? Hur skulle ’allt är möjligt’ kunna finnas? Om du tror att allt är möjligt – vilket det är – kan du inte samtidigt tro att något är bestämt. Det gäller även din framtid eller ’meningen med ditt liv’.

Att ingenting är fast, exakt eller stabilt, kan ge en känsla av vilsenhet eller beslutsångest, men det är bara under en övergångsperiod. Så snart du fullt ut accepterar detta faktum, släpper all oro och ångest. Du inser istället att du aldrig behöver veta exakt hur saker och ting är, eftersom allt hela tiden är i förändring. Det enda val du behöver göra är här och nu, det behöver aldrig involvera framtida beslut. Du vet aldrig hur framtiden ser ut ändå.

... Vet att du aldrig kan göra något annat val än här och nu, och att du alltid kan göra nya val.

Läs hela boken som det passar dig.

Recensioner

"Otroligt spännande att följa Elsas resa!
Tanken slår mig att det egentligen inte är så mycket som behövs för att livet ska ta en ny vändning. Alla har nog varit med om ett sådant ögonblick, stunden när vi är öppna och ser något på ett helt nytt sätt."

"Kan verkligen rekommendera.
Läs den!"

Nu har jag läst din bok och den var superbra! Den innehöll ALLT! Jag gillade spänningen och beskrivningen av allt som hände, budskapen och insikterna och förstås romantiken som en prick över i:et.

"Boken växte medan jag läste. Den skildrar ett livsöde som jag tror många just nu kan känna igen sig i. Just nu, därför att den möter frågeställningar som har väckts i många av oss."

Författaren om boken

Bredvid mig när jag mediterar finns alltid papper och penna. En dag kom en berättelse, det som nu är det första kapitlet i boken.

Det gick några månader och berättelsen dök upp igen. Plockade fram datorn och förde över texten dit, och bara fortsatte skriva. Jag blev nyfiken och gjorde skrivandet till min meditation i några veckor. Elsa berättade och jag skrev, från början till slut. En lika spännande resa för mig, som för Elsa.

Det har hänt mycket de senaste 20 åren – och det går allt fortare – när det gäller existentiella frågor, utan religioners dogmer. Det kan vara svårt att sätta ord på det större sammanhang som människan söker, och i sitt djup vill känna sig som en del av. Elsa har just börjat den resan. Genom sin berättelse kan hon förhoppningsvis inspirera andra till att ta första, eller nästa steg på sin egen upptäcktsresa. Den där målet är att hitta sin egen sanning – och att våga leva utifrån den!

Vad tyckte du om boken? Skriv gärna till mig och berätta om din läsupplevelse!

Susanne von Paykull, GreatBeing - expert inom personlig utveckling

Jag började min egen resa för 30 år sedan. De senaste 15 åren har jag arbetat som samtalsterapeut och utbildare inom personlig utveckling. Utöver det och författandet är jag även producent av de utbildningar du finner här på GreatBeing.

Susanne von Paykull