Ny bok ute nu!

av Susanne von Paykull

Ny bok av Susanne von Paykull: På andra sidan grinden

Bok, e-bok eller ljudbok - köp ditt exemplar i dag!

Elsa åker till Peru genom jobbet. Resan blir inte alls vad hon hade förväntat sig. Det som varit hennes fasta grund byts mot tvivel, för att så småningom övergå till klarhet.

Vad ville hon egentligen med sitt liv - jobb, familj, sig själv? Hennes övertygelser sätts på hårda prov, finns det mer än det hon kan se och ta på? Vad och vem ska hon tro på?

Långsamt börjar hon se ett större sammanhang, där målet är att hitta sin egen sanning - och våga leva utifrån den.

Perfekt läsning i höst!

Sällan har en bok kommit så rätt i tiden som På andra sidan grinden. Efter månader med social distansering och karantän har många tvingats möta sig själva på ett sätt de kanske aldrig har gjort tidigare. För det är ju så, att i stillheten möter vi oss själva. Vem mötte du? 

Har du som bokens huvudperson Elsa kommit till en plats livet där du inte vet om du vill vara? Ska du stanna eller gå vidare, stå kvar eller våga hoppa, lära själv eller bara ta emot livets, ibland hårda, utmaningar? 

Öppna grinden tillsammans med Elsa och följ hennes resa, både den yttre och den inre. Vem vet, kanske öppnar du även din egen och kliver ut - eller in, på andra sidan.

Bok: På andra sidan grinden av Susanne von Paykull

Läs ett utdrag ur boken:

Utsikten från Machu Picchu var hänförande. Platsen väckte nyfikenhet, vad hade egentligen hänt där? Den branta trappan på klippväggen gav svindelkänsla. Där hade de sprungit upp och ner, säkert helt oberörda av att det inte fanns något att hålla sig i. Elsa försökte känna in vad platsen ville säga till henne. Många olika bilder dök upp för hennes inre öga. En del trevliga, vardagliga, andra inte lika trevliga. Höjdpunkten för henne den här dagen blev, helt otippat, ett möte med en kvinna från Brasilien. Elsa hade gått lite åt sidan, satt och funderade för sig själv när kvinnan dök upp.
   ”Får jag slå mig ner”, frågade hon.
   ”Visst, självklart”, svarade Elsa. De satt tysta och tittade ut över dalen. Elsa försvann i sina egna tankar igen.
   ”Just den här platsen”, sa kvinnan och klappade lätt på gräset där de satt, ”brukar dra ensamma kvinnor till sig.” Elsa tittade förvånat på henne.
   ”Ensamma kvinnor?”
   ”Som du”, svarade hon.
   Elsa skruvade besvärat på sig, vem var den här damen? Vad ville hon? Var Elsa ensam? Och i så fall, syntes det på henne? Hon visste inte hur hon skulle bete sig i denna märkliga situation. Skulle hon gå därifrån? Innan hon hann resa sig fortsatte kvinnan.
   ”Det är inte alltid man förknippar en speciell stämning med ensamhet. Som när man känner sig rastlös, retlig eller låg till exempel. Självfallet är det inte alltid orsaken till ensamhet, men det är det hos dig.” Orden sades på ett neutralt sätt, utan elakhet eller dömande. Hon bara konstaterade att så var det. Hon tittade inte på Elsa, utan tittade rakt fram, på ingenting verkade det som.
   ”Men jag är inte ensam”, började Elsa försvara sig. ”Jag har många vänner, ibland kan jag tycka att det är för många människor runt mig, för ofta.” Hon visste inte varför hon sa det här till kvinnan. Hon bara kände sig påhoppad av någon som trodde sig veta allt om henne.
   ”Försvar är första steget till krig, både ut mot andra och in mot sig själv”, sa kvinnan. ”Du har ingen anledning att försvara dig, varken gentemot mig eller mot någon annan. Någonsin.”

Läs hela boken som det passar dig.

Recensioner

"Måste säga att du har ett skrivande som är berättande och fångande. En visuell upplevelse där jag ser miljöer, personer, ö-flottarna för exempel, framför mig vartefter jag läser. TACK för en mycket bra bok!"

"Jeg fikk en ny påminnelse om Livet! Hva er livet? Hva er viktig?
Boken er en fin innføring i hva en burde legge mer vekt på enn å bli fanget i hverdagens «ekorr-hjul» og hverdagslige gjøremål og higen etter mer…."

"Inte sedan Den nionde insikten har jag haft så många aha-upplevelser av en bok. Den gick inte att lägga ifrån sig, den har väckt något och jag tror att den kommer att följa mig länge. Tack!"

Nu har jag läst din bok och den var superbra! Den innehöll ALLT! Jag gillade spänningen och beskrivningen av allt som hände, budskapen och insikterna och förstås romantiken som en prick över i:et. Fortsätt att skriva Susanne!

Författaren om boken

Bredvid mig när jag mediterar finns alltid papper och penna. En dag kom en berättelse, det som nu är det första kapitlet i boken.

Det gick några månader och berättelsen dök upp igen. Plockade fram datorn och förde över texten dit, och bara fortsatte skriva. Jag blev nyfiken och gjorde skrivandet till min meditation i några veckor. Elsa berättade och jag skrev, från början till slut. En lika spännande resa för mig, som för Elsa.

Det har hänt mycket de senaste 20 åren – och det går allt fortare – när det gäller existentiella frågor, utan religioners dogmer. Det kan vara svårt att sätta ord på det större sammanhang som människan söker, och i sitt djup vill känna sig som en del av. Elsa har just börjat den resan. Genom sin berättelse kan hon förhoppningsvis inspirera andra till att ta första, eller nästa steg på sin egen upptäcktsresa. Den där målet är att hitta sin egen sanning – och att våga leva utifrån den!

Vad tyckte du om boken? Skriv gärna till mig och berätta om din läsupplevelse!

Susanne von Paykull, GreatBeing - expert inom personlig utveckling

Jag började min egen resa för 30 år sedan. De senaste 15 åren har jag arbetet som samtalsterapeut och utbildare inom personlig utveckling. Utöver det och författandet är jag även producent av de utbildningar du finner här på GreatBeing.

Susanne von Paykull